Klein Media het hosting bedrijf in Amsterdam

Bij een goed werkende website hoort natuurlijk een efficiënt werkende hosting. Klein Media levert diverse hostingpakketten voor de verschillende type websites & applicaties die wij realiseren.

Hosting

Wat is webhosting?
Webhosting is de fundering voor je website. De website wordt ondergebracht op een computer (server) die ten allen tijde verbonden is met het internet. Zodra bezoekers op jouw site terecht komen, maken zij gebruik van de beschikbare bandbreedte op jouw computer (server). De computer (server) is de plek waar de bestanden op staan die gezamenlijk jouw website of webapplicatie vormen. 


Waarom is een goede webhosting belangrijk?
Het is van essentieel belang om een goede computer server te huren voor jouw website. Je website wordt hiermee veilig en stabiel bereikbaar en dit beïnvloedt de tevredenheid van je bezoekers. Voor potentiële nieuwe klanten geeft een veilige en goed presterende website een aangename gebruikerservaring die het verschil kan maken tussen aankoop of wegklikken.

De beste WordPress hosting
Bij een WordPress website is het belangrijk dat deze geoptimaliseerd is om aan snelle laadtijden en beveiligingseisen te voldoen. Klein Media  garandeert een snelle en veilige WordPress hosting. Hiermee presteert de website online snel en veilig en behalve het gebruikersgemak stimuleert dit ook de ranking in zoekmachines.

Wat is een Domeinnaam?

Een domeinnaam is een eigen internetadres. Het eerste deel van de domeinnaam kun je zelf kiezen. Het deel achter de punt is de extensie (bijvoorbeeld .nl of .com).                     Een domeinnaam is vaak gelijk aan de naam van je organisatie of bedrijf (zoals; Kleinmedia.nl; Lensguild.com).

Andere mogelijkheden zijn de producten of diensten die je verkoopt (zoals Cameramaninhuren.nl). Hiermee is je website voor bezoekers makkelijk te vinden.

Een domeinnaam is dus een belangrijke factor voor de vindbaarheid van je website.Een domeinnaam gaat jaren mee. Een goede domeinnaam is;

 • Passend bij de naam van je bedrijf of organisatie of product/dienst
 • Makkelijk te onthouden
 • Bestaat nog niet, is uniek
 • Straalt herkenbaarheid merk, product, dienst of bedrijf uit
 • Zo simpel mogelijk, zo min mogelijk koppeltekens, afkortingen, cijfers, accenten
 • Bevat geen spelfouten

 Vindbaarheid Domeinnaam in zoekmachines

Een domeinnaam heeft mede invloed op de ranking van jouw website in zoekmachines. Buiten de content en authenticiteit van jouw website is de naam ook een van de verschillende meetfactoren bij SEO (Search Engine Optimalisation).

Inspelen op zoekgedrag

Sommige domeinnamen spelen al in op het zoekgedrag van online kopers.          Bijvoorbeeld cameramaninhuren.nl, een website die gericht is op mensen die een cameraman willen inhuren. Door deze zoektermen in je domeinnaam te plaatsen, weten zoekmachines dat de website over dit onderwerp gaat.

Het hebben van een goede domeinnaam is niet de enige factor die zorgt voor een hoge ranking bij zoekmachines. Wil je jouw website zo goed mogelijk optimaliseren? Lees dan hier hoe jouw website hoger in o.a. Google komt.

Extensie Domeinnaam kiezen?

De extensie van een domeinnaam is het deel na de punt. In Nederland is dit vaak .nl, de afkorting van het land. Andere varianten zijn:

 •  .com (internationaal)  
 •  .org (organisatie)
 •  .eu (Europa)
 •  .amsterdam
 • .marketing
 • .expert
 • .community
 •  .training
 •  .world

Er zijn er nog veel meer. Je kunt kiezen voor .nl, maar als je doelgroep ook in het buitenland zit is .com of .eu misschien beter. Kijk dus bij het kiezen van een extensie ook naar de locatie van jouw doelgroepen.

 Kopen en registreren Domeinnaam

Een domeinnaam voor je website moet je kopen en registreren. Je registreert een domeinnaam bij een hostingprovider. Deze doet een registratieaanvraag voor je bij de organisatie die de domeinnamen beheert. Voor domeinnamen met de extensie .nl is dat de SIDN.Klein Media kan ook de domeinnaam voor jouw website inkopen. Bespreek de mogelijkheden.

Checken domeinnaam

Het is belangrijk dat je domeinnaam uniek is. Je domeinnaam mag niet het merkenrecht of handelsnaamrecht van een ander bedrijf schaden. Met de Whois-zoekfunctie op de website van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) doe je een domeincheck. Daar kun je controleren of de door jou bedachte domeinnaam (.nl) al geregistreerd is.

Je ideale domeinnaam is bezet, wat nu?

Heel veel domeinnamen zijn al bezet. Simpele en korte namen zijn niet gemakkelijk meer te vinden.                                                                                                                                  Wat kun je doen?

 •  Vraag aan de huidige eigenaar of je de domeinnaam kunt overnemen. De kosten  verschillen van enkele tientjes tot duizenden euro’s
 • Denk creatief na over kleine variaties op de door jou bedachte domeinnaam; maak er een meervoudsvorm of een werkwoord van of gebruik cijfers
 • Richt je op de zoektermen van de bezoekers van je website
 • Maak gebruik van de SIDN aanbevolen namen; als de naam niet meer beschikbaar is dan krijg je namelijk automatisch beschikbare alternatieven te zien.

Advies

Denk goed na bij het kiezen van de juiste domeinnaam. Veranderen kan altijd maar dat raden wij niet aan. Indien je graag advies wilt bij het kiezen van de juiste domeinnaam neem dan contact met ons op. Klein Media verzorgt ook de aanschaf en registratie. 

Dedicated Hosting Server

Wat is Dedicated Hosting?

Bij dedicated hosting huur je een eigen server. Deze kun je helemaal inrichten naar eigen smaak. Dedicated hosting is een uitstekende optie als je meer uit je webhosting ervaring wilt halen. Dedicated hosting biedt je de mogelijkheid om maatwerk software en applicaties te installeren.

De provider is bij dedicated hosting verantwoordelijk voor de hardware (server) en jij voor de software (applicaties, maatwerk software). Dit houdt wel in dat je verstand dient te hebben van serverbeheer.

Meestal zijn er bij de huur van een dedicated server zowel een besturingssysteem als standaard geïnstalleerde software inbegrepen. De prijs van dedicated hosting is afhankelijk van de specificaties van de server, de kwaliteit van het netwerk van de provider en de maandelijkse hoeveelheid dataverkeer.

Voor- en nadelen van Dedicated Hosting Server

Voordelen

 • Zeer geschikt voor grotere websites en bijvoorbeeld webwinkels
 • Serverbeheer op maat
 • Niet gedeeld met anderen; veel meer rekenkracht ter beschikking vergeleken met shared hosting of VPS
 • Geen mogelijke beveiligingsrisico’s van slecht gebouwde software van derden

Nadelen

 • Zelf verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren en updaten van de software
 • Hogere kosten vergeleken met shared hosting of VPS

 Kiezen voor Dedicated Hosting

Website specificaties

De keuze om een dedicated server te huren hangt af van een aantal belangrijke specificaties van je website.                                                                                                                                                         Gebruikt je website veel data of is er de wens om meerdere IP-adressen te verbinden met de server, dan is dedicated hosting aanbevolen.

Ranking in zoekmachines

Met dedicated hosting heb je meer rekenkracht (ruimte), je deelt de server niet met anderen en het is volledig op maat ingesteld. Een bijkomend voordeel is dat de zoekresultaten in zoekmachines hoger op de resultaten pagina verschijnen . Voor de website betekent dit meer zichtbaarheid en dus meer potentiële klanten.

Klant beleving

Bezoekers van websites willen dat deze goed en snel bereikbaar zijn. Aangezien een website die draait via dedicated hosting sneller is, vertaalt dit zich meestal in een hoger conversieratio. Met andere woorden; het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat of informatie tot zich neemt, zal stijgen.

Veiligheid

De dedicated hosting server wordt niet met anderen gedeeld. Hierdoor is dedicated hosting veiliger. Je hebt geen last van slechte software of malafide content die andere partijen plaatsen, zoals op gedeelde servers. Aangezien het IP adres niet is gedeeld met anderen, kunnen deze je geen slechte naam bezorgen of van invloed zijn op de ranking van je website in zoekmachines zoals Google.

Keuze advies

De keuze voor een dedicated server vereist enig denkwerk over wat je met je website wilt bereiken en waarom. Klein Media heeft veel ervaring met dedicated hosting, we denken graag mee en leggen alle voor- en nadelen uit in een persoonlijk gesprek.

Wil je meer weten over de aanschaf van een dedicated server, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat is Cloudflare Hosting?

Cloudflare is een netwerk van wereldwijde servers. Dit netwerk werkt als intermediair tussen jouw browser en de server van een website die je wilt bezichtigen. Op deze manier voorkomt Cloudflare problemen zoals DDoS aanvallen, langzaam ladende pagina’s en meer.

Kortom: Cloudflare maakt je website supersnel en veilig. Zonder SSL-certificaat.

Voordelen

·   Extra snel

Cloudfare slaat een kopie op van je website op verschillende plekken in het netwerk. Bij elke bezoeker kan het zo de kopie tonen die het snelst kan worden geladen. Voordat de bezoeker naar jouw website gaat, krijgt hij of zij eerst de cache van de opgevraagde pagina te zien die bij Cloudflare staat. Deze pagina is gecomprimeerd en laadt veel sneller dan je website. Hiermee krijg je behalve supersnelle laadtijden ook een hogere ranking in zoekmachines zoals Google.

·   Extra veilig

Het gebruik van Cloudfare creëert een extra beveiligingslaag;

Ø  Contact loopt via de servers van Cloudflare, de kans is dus kleiner dat er op je server wordt ingebroken.  

Ø  Je website werkt via het https-protocol wat veiliger is voor bezoekers die gegevens achterlaten, zoals het invullen van contactformulieren of logins. Veilig werkende websites ranken ook hoger in Google.

Ø  Cloudflare maakt gebruik van een ‘blacklist’ waarbij bekende spammers en hackers worden tegengehouden. Dit beperkt de kans dat er op jouw server wordt ingebroken.

Ø   Cloudflare kent nog meer beveiligings maatregelen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen of je open source CMS-en gebruikt, zoals WordPress. Cloudflare weert dan hackers die specifieke urls benaderen van dit CMS om binnen te dringen.

Ø  Cloudflare kan ongewenste bezoekers direct blokkeren maar je kunt ook instellen dat deze eerst een captcha te zien krijgen.

Ø  Door het grote netwerk kan Cloudflare een DDoS aanval verdelen over het netwerk en zo de belasting per locatie verkleinen.

Ø  Cloudfare biedt de ‘I am under attack’ modus aan. Tijdens een aanval wordt deze geactiveerd. Hierbij wordt iedere bezoeker van de website 5 seconden in de wacht gezet zodat Cloudflare het bezoek kan analyseren.

·   Extra’s

Ø  Cloudfare breidt contant uit en biedt een hoop features en uitbreidingen.

Ø  Hogere ranking Google door snelheid en veiligheid.

Ø  Gratis HTTPS: Doordat Cloudflare vóór de webserver opereert kan het een beveiligde verbinding creëren tussen de bezoeker en Cloudflare. Zonder dat je een SSL-certificaat hoeft aan te schaffen.

Nadelen

·   Extra tussenlaag

Cloudflare opereert als tussenlaag tussen je browser en website. Naast de cache van je CMS, is er nog een extra cachelaag, namelijk die van Cloudflare. Als je veel aanpassingen maakt aan je website levert het legen van twee cachesystemen extra werk op.

·   Controle

Wie Cloudflare gebruikt is voor zijn website prestatie volledig afhankelijk van hun servers. Hoewel deze meestal een goed laadvermogen hebben, kunnen ook zij vertraging ondervinden. Dan krijg je wellicht vertraging op je website zonder dat hier vanuit je eigen server een reden voor is. Je bent dan afhankelijk van de oplossingen van Cloudware. Een eventuele oplossing is om de dienst dan tijdelijk uit te schakelen.

·       Waar staat je data?

Het bedrijf Cloudflare is een Amerikaans bedrijf. Dit roept vragen op rondom privacy en data. Waar staat de content die gecachet wordt? Wat gebeurt er met de IP-data van de bezoekers van je website? Daar heb je geen inzicht in, en net als bij andere clouddiensten moet je er maar op vertrouwen dat die data straks niet op straat ligt.

·       Betaalmethodes zijn beperkt

Cloudflare kun je alleen betalen via een creditcard. Dat kan voor sommige organisaties een probleem zijn..

Kiezen voor Cloudfare Hosting

Wanneer kies je voor Cloudfare hosting ?

·       Bij een website met veel internationale bezoekers; websites met bezoekers vanuit alle landen kunnen met een lokale cache alle bezoekers snel een pagina tonen.

·       Bij een statische website met veel dataverkeer; Cloudflare verdeelt grote hoeveelheden dataverkeer over het netwerk zodat er minder vertraging optreedt.

·       Bij een website met gevoelige informatie of die veel last heeft van hackers of DDoS- aanvallen; Cloudflare is erg gericht op veiligheid met veel actieve veiligheidsmaatregelen in hun netwerk.Voor consumenten en hobbyisten is er een gratis account beschikbaar. Bedrijven kunnen betaalde abonnementen afnemen vanaf $20 per maand. Bekijk meer informatie op de officiële website. Ook voor kleine websites is Cloudfare hosting prima geschikt en is er géén extra CDN nodig. Bespreek met Klein Media de mogelijkheden.

Email hosting
Klein Media biedt aan zijn klanten een gratis email hosting aan.Gespecialiseerde email hosting is echter geen overbodige luxe. Professionele email hosting houdt meestal in dat e-mails worden gehost op een andere server dan de website. Een gespecialiseerde partij kan hierbij van dienst zijn. Google’s Gmail en Microsoft Outlook 365 zijn zeer betrouwbare partijen die de email hosting uit handen kunnen nemen. Bij een implementatie kan Klein Media assisteren.

Pakket 1:

Ideaal voor kleine websites
 • Tot 5.000 bezoekers per maand
 • Email hosting
 • Automatische dagelijkse backups tot 30 dagen
 • CDN network
 • Anti-Hack
  omgeving


€ 250,-
exclusief BTW
Per jaar

Pakket 2:

Ideaal voor middelgrote websites
 • Tot 10.000 bezoekers per maand
 • Telefonisch support
 • Email hosting
 • Automatische dagelijkse backups tot 30 dagen
 • CDN network
 • Anti-Hack
  omgeving

€ 350,-
exclusief BTW
Per jaar

Pakket 3:

Ideaal voor E-commerce, grote websites & bedrijven
 • Tot 25.000 bezoekers per maand
 • Email hosting
 • Telefonisch support
 • Automatische dagelijkse backups tot 30 dagen
 • CDN network
 • Anti-Hack
  omgeving

€ 650,-
exclusief BTW
Per jaar