Growth Hacking in de Startup wereld

In mijn vorige blog legde ik het verschil tussen een traditionele marketeer en een Growth Hacker uit. In dit artikel meer diepgang over Growth Hacking in de Startup wereld.

De startup wereld Innovatie en startups spelen momenteel een belangrijke rol in de economie. Startups poppen wereldwijd letterlijk uit de grond, met alle nare gevolgen van dien. Uit onderzoek is gebleken dat negen van de tien startups het niet vol weet te houden. Vanuit dit oogpunt is de term ‘Growth Hacking’ dan ook geboren. Een aantal succesvolle startups heeft zijn mega-groei dan ook te danken aan de veelbelovende nieuwe vorm van marketing. Aangezien startups vaak beginnen met niets of weinig, hebben zij weinig te verliezen dit gaat hand in hand met de “out of the box” denkwijze en gewaagde experimenten die een Growth Hacker tot stand brengt.

Succesvolle startups die in een korte periode enorm gegroeid zijn:
Hotmail: Gebruikte zijn huidige gebruikers door een tagline toe toevoegen “P.S. I love you. Get Your Free Email at Hotmail”.
Air BnB: Plaatste massaal advertenties op Craigslist (een soort Marktplaats).
YouTube: Bracht op innovatieve wijze de ‘Embed’ functie tot leven, waarmee men zijn video’s op eigen kanalen kon plaatsen.
Pinterest: Deed zich voor als een exclusief product. Lid worden zonder uitnodiging was niet mogelijk.
Dropbox: Gaf voor elke referral 500mb extra opslagruimte.


Zowik Abramov