Het verschil tussen een WordPress Thema & WordPress Maatwerk website

Maatwerk WordPress Website

Klein Media is specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerk websites met het WordPress CMS (Content Management Systeem). Hiermee krijg  je een website die helemaal naar eigen smaak is ingericht en die makkelijk zelf te beheren valt.  

Een WordPress website voor je bedrijf is je visitekaartje en zorgt ervoor dat klanten je online kunnen vinden. Met een op maat gemaakte WordPress website heb je een unieke website die past bij jouw bedrijf waarbij Klein Media de lay-out zodanig inricht dat de feel & look helemaal aansluit bij de marketing van je producten of diensten.

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) dat wereldwijd het meest gebruikt wordt voor websites. 

Klein Media optimaliseert met maatwerk je website waardoor deze sneller en lichter is. Google en andere zoekmachines indexeren en vinden je website dan sneller. WordPress maatwerk helpt dus mee met de Search Engine Optimalisation (SEO).

Wat is een WordPress Thema?

Het thema of ‘theme’ is het uiterlijk van de website. Hiermee wordt je bedrijf zichtbaar op internet. Er zijn bestaande thema’s op internet te vinden, maar die zijn niet speciaal gemaakt voor jouw bedrijf. Een WordPress maatwerk website is helemaal afgestemd op jouw diensten of producten. Je kunt daarbij kiezen uit allerlei extra’s zoals logo, webwinkel,  filmpjes, polls, foto’s etc. 

Klein Media kan je WordPress website zo invullen dat je merk, dienst of product de perfecte uitstraling krijgt die past bij de online marketing strategie van je bedrijf.

Wat is een WordPress maatwerk website?

Een WordPress maatwerk website wordt vanaf scratch opgebouwd volledig naar de wens van de opdrachtgever. Het begint met een ontwerpfase waarin samen met de klant een uniek webdesign wordt ontworpen, volledig in de look & feel van de organisatie. Zodra het ontwerp tot stand is gekomen wordt het omgezet tot een volledig functionerend WordPress CMS thema.
Speciale wensen kunnen volledig naar smaak van de klant worden opgeleverd.

Bij Klein Media wordt een WordPress maatwerk website altijd in overleg met de klant samengesteld. Alle lay-outs worden gemaakt naar eigen wens en mogelijkheden. Door een WordPress maatwerk website krijgt je bedrijf een visitekaartje dat past bij je producten of diensten en waarmee je je merk online versterkt en herkenbaar maakt.

Voordelen van zelf een thema installeren

Je kunt ook kiezen om zelf een gratis of betaald WordPress thema te installeren en te beheren. Met een template kun je snel en goedkoop een website maken. Een template is een bestaand thema dat je op je WordPress website kan installeren. Templates zijn meestal voorzien van standaard pagina’s en functies. Met wat handigheid kun je in enkele dagen een website inrichten. De volgende plugins kun je gebruiken; Elementor, een veel gebruikte module in WordPress; hiermee maak je een responsive website naar eigen ingeving. En Visual Composer, één van de vele Pro plugins waarmee je websites van de grond af aan kunt opbouwen. Hiervoor is echter wel de nodige technische kennis vereist.

Nadelen gratis of betaald thema

Geen eigen branding

Een bestaande template sluit niet volledig aan bij de feel & look van jouw bedrijf. Een bestaand thema is immers ontworpen voor zoveel mogelijk mensen en merken. De uniciteit van jouw merk is hierdoor online minder herkenbaar. 

Extra tijd en structurele kosten

Een eigen thema inrichten en bijhouden kost extra tijd, middelen en technisch inzicht. 

Er moeten aanpassingen op de server gedaan worden om het thema goed te laten werken. Daarnaast moet je ook plugins en demo pagina’s met de hand installeren. Bezit je geen technische kennis dan is het alsnog  nodig om een externe specialist inhuren. Dit kan uiteindelijk weer hoger kostenverhogend werken aangezien wijzigingen aan een thema vaak een domino effect veroorzaken. Een wijziging op plek A kan resulteren in een probleem bij plek B.

Daarbij moet de website structureel up-to-date worden gehouden en er moeten er regelmatig veiligheidschecks worden gedaan.

Minder veilig

Bestaande thema’s zijn gevoeliger voor hacks dan WordPress maatwerk websites. Een hacker hoeft maar een lek te vinden en kan dan met een click duizenden websites ontregelen omdat de codes in theorie allemaal hetzelfde zijn. 

Trage website

Daarnaast bevatten bestaande thema’s veel codes die waarschijnlijk niet gebruikt worden, omdat deze niet functioneel zijn voor jouw bedrijf of branding. Het resultaat daarvan is een tragere website. Websites die langzaam laden worden ook beoordeeld door Google bij het bepalen van je ranking en krijgen een minder hoge ranking, waardoor de website minder zichtbaar wordt. 

Onderhoudsgevoeliger

Nadat je je thema hebt ingericht moet je ongebruikte functies opruimen omdat het opslag van je server in beslag neemt en de laadtijden van je website beïnvloedt. Verder moeten ook de plugins gecontroleerd en gecheckt worden om te zien wat je wel of niet nodig hebt. Hoe meer functies en plugins er aanwezig zijn in een thema, hoe trager en onderhoudsgevoeliger je website wordt. Een tragere website leidt tot een lagere ranking in Google. 

Lagere ranking

Google ‘ziet’ dat je veel ongebruikte codes hebt én codes die ook bij veel andere websites gebruikt worden. Dit beïnvloedt ook de ranking van de website, aangezien deze dan niet gezien wordt als een ‘unieke’ website. Kortom: door het gebruik van bestaande thema’s scoor je minder hoog in de ranking van zoekmachines. Hierdoor wordt je website minder gevonden door potentiële klanten.

Aanpassen lastig

Structurele aanpassingen aan een bestaand thema zijn vrijwel onmogelijk.  Speciale wensen en uitbreidingen worden al snel lastig bij een bestaand thema. Ons advies is dan ook altijd om een maatwerk WordPress thema te laten maken door een professionele partij.

De voordelen van WordPress Maatwerk Thema’s

Wil je een website die je product of dienst op de beste manier online presenteert? Wil  je een website die hoog in de ranking scoort bij zoekmachines en die weinig onderhoud behoeft? Dan is het inhuren van een professionele specialist in WordPress maatwerk websites een slimme stap. De voordelen hiervan zijn als volgt;

Uniek design

Het ontwerp van de website, de techniek en de code worden volledig op maat gemaakt. Het ontwerp is naar wens in te richten en kan altijd aangepast worden naar jouw smaak en de branding van je merk. Je website is volledig in lijn met je producten of diensten in een uniek design. Hierdoor is een eigen WordPress maatwerk website online heel herkenbaar en vindbaar voor potentiële klanten.

Minder tijd en structurele kosten

Door het unieke design van WordPress maatwerk websites zijn de kosten voor periodieke onderhoud lager omdat updates van WordPress en plugins veel minder invloed hebben op de weergave van de website. De website is makkelijk te beheren. Dit scheelt tijd en kosten.

Veiliger

Aangezien het thema volledig op maat is gemaakt bij WordPress maatwerk websites, zijn er geen onnodige codes of overlappende codes met andere websites. Deze schone codes maken de WordPress maatwerk website ongevoeliger voor hackers.

Snellere website

De functionaliteit van de WordPress maatwerk website is beter aangezien er geen overbodige codes meedraaien. Hierdoor laadt de website sneller en wordt daardoor ook hoger geplaatst in de ranking door zoekmachines zoals Google. Hierdoor wordt jouw bedrijf zichtbaarder en sneller vindbaar voor potentiële klanten.

Minder onderhoud

In een WordPress maatwerk website zijn geen onnodige functies & codes die later moeten worden opgeruimd.  Alle functies en plugins zijn volledig afgestemd op de unieke branding van jouw merk.

Hogere ranking

WordPress Maatwerk websites zijn sneller en scoren beter in zoekmachines. Ook worden ze, door zoekmachines als Google, gezien als ‘uniek’. Unieke websites krijgen een hogere ranking, wat, alweer, een positieve invloed heeft op de zicht- en vindbaarheid van je product of dienst.

Makkelijk aan te passen

Speciale wensen en uitbreidingen kunnen altijd aangepast worden in een WordPress maatwerk website.

Nadelen WordPress Maatwerk

Een WordPress maatwerk website heeft veel voordelen, maar er zijn natuurlijk ook punten die je als nadeel kunt zien. Een WordPress Maatwerk website heeft hogere aanschafkosten. Zelf installeren en inrichten kost echter tijd en vereist de nodige technische kennis. Dit geldt ook voor eventuele aanpassingen die je achteraf wilt maken.

Daarnaast zijn de structurele kosten wel minder bij WordPress Maatwerk en daarbij scoort een WordPress maatwerk website hoger in de rankings van zoekmachines. En… gevonden worden door je potentiële klant is wat je wil bereiken. Daarom beveelt KleinMedia WordPress maatwerk websites aan.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van WordPress maatwerk websites en ontwerpen en implementeren in overleg met onze klant een website met een unieke uitstraling waar merk en doelgroep(en) centraal staan en aansluiten bij de branding van het merk, product of dienst. Neem vrijblijvend contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.


Zowik Abramov